Mednarodni ustvarjalni projekt 2023/24

Javni zavod Krajinski park Goričko v sodelovanju z NP Raab, NP Őrség in Međimurska priroda – Javno ustanovo za zaštitu prirode
vabi k sodelovanju pri mednarodnem ustvarjalnem projektu 

ŽIVLJENJSKA PESTROST NA TRAVNIKIH

Travniki so med najstarejšimi polnaravnimi življenjskimi okolji, ki brez človekove dejavnosti ne bi obstajali. Odlikuje jih visoka življenjska pestrost, ki je odraz tradicionalnega ekstenzivnega gospodarjenja s travniki, še posebej v zavarovanih območjih narave. Na različnih vrstah travnikov najdejo dom številne živalske in rastlinske vrste različnih oblik, barv in velikosti. Nekatere od njih zlahka vidimo, druge le slišimo. Včasih opazimo samo njihove sledi. 
Vabimo vas, da se pridružite mednarodnemu projektu in raziščete travnike v naravi ali na naših spletnih straneh. Uživajte v čudovitem svetu pisanih rastlin in zanimivih živalskih vrst v štirih državah.

Kdo lahko sodeluje? Učenci osnovnih šol (vse starostne skupine) v zavarovanih območjih narave: Krajinski park Goričko, Naravni park Raab, Narodni park Őrség in Skupnost šol biosfernega območja Mura-Drava-Donava.

Kako lahko sodelujete? V razredu narišite čim več živalskih in rastlinskih vrst, ki živijo na travnikih v bližini šole ali doma. Učenci lahko rišejo različne vrste, vendar vsak učenec lahko sodeluje le z eno risbo, na kateri je ena vrsta.

En učenec lahko pošlje le eno risbo ene izbrane vrste.

Format risbe? A4, ležeče

Katero tehniko uporabiti?
Risanje z barvnimi svinčniki (barvicami).

Kako označite risbo? Natisnite priloženi dokument (PRILOGA 3), izrežite tabelo in jo prilepite na zadnjo stran posamezne risbe. Tabela vsebuje ime narisane vrste, ime učenca, razred, ime mentorja in šolo.

Kakšna je časovnica projekta?

Prijavnico pošljite do 29. marca 2024.
Risbe pošljite do 26. aprila 2024.
Rezultati bodo objavljeni 22. maja 2024. Objavljen bo tudi e-dokument z vsemi risbami. 

Pohvale in nagrade za učence ter potrdila o sodelovanju za mentorje bodo na šole dostavljeni v začetku junija.

Komu poslati risbe?
Ustrezno označene risbe pošljite na naslov:
Nataša Moršič, Javni zavod Krajinski park Goričko, Grad 191, 9264 Grad

Želimo vam